Παστίτσιο-Ελληνικό-Φαγητό-παραδοσίακο-κίμα-αλατί-πιπέρι-τύρι-μακαρόνια

Θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο παστίτσιο; Εδώ είναι μια κλασική συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις:

Υλικά:

Για τον κιμά:

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κουτάλι σούπας πελτές ντομάτας

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα

100γρ. βούτυρο

100γρ. αλεύρι 

Αλάτι, πιπέρι,

μοσχοκάρυδο

  •  

3 αυγά

100γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή παρμεζάνα)

Άλλα:

500γρ. μακαρόνια

Τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ο κιμάς: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Η μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τη ρουξ (αλεύρι με βούτυρο), προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά.

  •  

Συναρμολόγηση: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μακαρόνια, από πάνω τον κιμά και τέλος τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά).

  •  

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  •  

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση: Μπορείς να προσθέσεις στην μπεσαμέλ λίγο τριμμένο κασέρι ή κεφαλοτύρι.

Για μια τραγανή επιφάνεια: Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τριμμένη φρυγανιά πριν το ψήσιμο.

Σερβίρισμα: Σερβίρετε το παστίτσιο ζεστό, συνοδευμένο με μια πράσινη σαλάτα.

Καλή Απόλαυση!