ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τον τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο με την πλούσια και αρωματική σκορδαλιά. Εδώ είναι μια βασική συνταγή για να το δοκιμάσετε:

Υλικά για τον μπακαλιάρο:

  • Παστός μπακαλιάρος
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Υλικά για τη σκορδαλιά:

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλύνετε καλά τον μπακαλιάρο για να αφαιρέσετε το αλάτι και στεγνώστε τον πολύ καλά.
  2. Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και πανάρετε τον στο αλεύρι.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσει.
  4. Για τη σκορδαλιά, βράστε τις πατάτες και λιώστε τες μαζί με το σκόρδο, προσθέστε ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι και αλάτι για γεύση.

Σερβίρετε τον τραγανό μπακαλιάρο με την πλούσια σκορδαλιά και απολαύστε ένα αυθεντικό Ελληνικό γεύμα!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!