Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τον τραγανό τηγανητό μπακαλιάρο με την πλούσια και αρωματική σκορδαλιά. Εδώ είναι μια βασική συνταγή για να το δοκιμάσετε:
Υλικά για τον μπακαλιάρο:
- Παστός μπακαλιάρος
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Υλικά για τη σκορδαλιά:
Εκτέλεση:
- Ξεπλύνετε καλά τον μπακαλιάρο για να αφαιρέσετε το αλάτι και στεγνώστε τον πολύ καλά.
- Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και πανάρετε τον στο αλεύρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τον μπακαλιάρο μέχρι να ροδίσει.
- Για τη σκορδαλιά, βράστε τις πατάτες και λιώστε τες μαζί με το σκόρδο, προσθέστε ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι και αλάτι για γεύση.
Σερβίρετε τον τραγανό μπακαλιάρο με την πλούσια σκορδαλιά και απολαύστε ένα αυθεντικό Ελληνικό γεύμα!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Categories: