Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μουσακά
- 3-4 μελιτζάνες
- 3-4 μεγάλες πατάτες
- 1 κιλό κιμά
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
- 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- αλάτι-πιπέρι
- Μπεσαμέλ σπιτική ή συσκευασίας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τηγανίστε τις αν θέλετε να φτιάξετε την κλασική παραδοσιακή συνταγή ή για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγάκι σας ψήστε τις στον φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Αφήστε τις να κρυώσουν αφήνοντάς τις στην άκρη μέχρι να τις χρειαστείτε.
Βήμα 2ο
Ετοιμάστε τον κιμά. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και τσιγαρίστε τον κιμά σας. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σας και αφού είναι τσιγαρισμένος ο κιμάς, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και αυτά. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε το ντοματάκι κονκασέ.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε την κανέλα μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Βράστε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και μέχρι να είναι μαγειρεμένος ο κιμάς.
Βήμα 3ο
Στρώστε στο ταψί μία στρώση πατάτες, από πάνω μία στρώση μελιτζάνες και μετά μία στρώση κιμά. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη μία φορά. Δηλαδή, πατάτες, μελιτζάνες κιμά. Τελειώστε με μία στρώση πατάτες που θα καλύψετε με την μπεσαμέλ που θα ετοιμάσετε.
Βήμα 4ο
Τέλος προσθέστε την μπεσαμέλ και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί της επιλογής σας ή λίγη τριμμένη φρυγανιά
Βήμα 5ο
Ψήστε στο φούρνο και μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, βγάλτε από τον φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει, ώστε να κόβεται εύκολα σε κομμάτια και σερβίρετε .
Καλή επιτυχία!