Το στιφάδο είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό κατσαρόλας με βάση το κρέας (συνήθως μοσχάρι ή κουνέλι) και μικρά κρεμμυδάκια. Μαγειρεύεται αργά σε μια πλούσια σάλτσα από ντομάτα, κρασί, μπαχαρικά και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ή κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. μικρά κρεμμυδάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι ή κονιάκ στο στιφάδο.

Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να διαλύσετε λίγο κορν φλάουρ σε κρύο νερό και να το προσθέσετε στο στιφάδο προς το τέλος του μαγειρέματος.

Το στιφάδο είναι ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα, αφού έχουν αναμειχθεί καλά οι γεύσεις.

Καλή όρεξη!